lunes, 1 de febrero de 2010

Conferència Anna Pérez



Tot i que ja vaig elaborar una entrada on senyalava les diferències entre la web 1.0 i la web 2.0 i l'avenç que ha suposat aquesta última respecte de la primera, avui penjo una fotografia que m'ha semblat interessant per a situar alguns exemples del que seria la web 2.0 i especialment, aquells que hem de tenir més en compte els mestres.

A banda d'això, la meva companya Laura Sanchez ens explica alguns aspectes comentats per l'Anna Pérez durant la seva conferència a Blanquerna, concretament ho fa a una entrada del seu bloc titulada
Conferència Anna Pérez

http://laurasr91ep.blogspot.com/2010/02/conferencia-anna-perez.html

La Laura ens cita les diferències entre les dues webs però com que jo ja ho vaig explicar, aprofitaré aquesta entrada de la meva companya sobre la conferència de l'Anna per completar tan la seva entrada com les que hagi fet jo aludint a aquesta conferència amb altres temes que van ser comentats i que hem van semblar molt interessants.

Tot i que les diferències entre les webs és un punt molt significatiu i interessant, la conferència es va centrar principalment en els Blocs, en l'ús que n'hem de fer com a docents, i en com hem d'ensenyar a utilitzar tant els blocs com les TIC en general als nostres alumnes.

En primer lloc, L'Anna ens va definir diversos termes relacionats directament amb l'ús dels Blocs que cal tenir en compte.
Aquests termes s'anomenen Neologismes degut a què són de recent aparició. El primer d'ells és Blocaire, el qual podríem definir com persona que forma part d'una blocosfera.

En segon lloc, la Catosfera seria un sinònim de Blocosfera (ja que signifiquen el mateix), i un Post seria una notícia penjada en un Bloc.

Aquest neologismes són una clara mostra dels avenços de les tecnologies en tots els sentits, per tant, tal i com va afirmar l'Anna, com a mestres hem de tenir molt present que:

- L'internet d'avui dia no és el de fa 10 anys
- No parlem d'una eina només de text sinó multimèdia i audiovisual.
- Els nostres alumnes també poden crear continguts web.

També hem de tenir en compte que els nostres alumnes ja estan molt familiaritzats amb eines innovadores que ofereix la web, per tant, com a mestres hem de dominar les TIC per a poder ensenyar als nostres alumnes a fer un ús correcte d'aquestes.

Així doncs, hem d'aprofitar el coneixement que ja tenen els nostres alumnes de certes eines en lloc de prohibir-los tantes coses en relació amb la web.

En definitiva, hem va semblar de molta utilitat identificar les principals diferències entre la web 1.0 i la web 2.0 gràcies a la conferència de l'Anna Pérez, però també trobo molt necessaria aquesta altra part en la que m'he centrat en aquesta entrada referent a com hem d'abordar les noves tecnologies des de la nostra possició com a docents.

No hay comentarios:

Publicar un comentario